صادرات خرما ایران به چه کشور هایی انجام می شود؟ آیا انواع خرمای صادراتی ایران را می شناسید و می دانید هر یک از آنها در چه بسته بندی به کشور های خارجی صادر می شوند؟
خرما از محصولات باغی کشور ایران است که از دیر باز در این کشور بصورت انبوه کشت شده است. این محصول از دسته محصولات طبیعی و ارگانیک بشمار رفته و با دارا بودن خواص متعدد، توانسته است جایگزین بسیاری از محصولات غیر طبیعی باشد.
در عصر امروزی اقتصاد هر کشوری به میزان صادرات تولیدات آن کشور بستگی دارد. در کشور ایران نیز مانند دیگر کشور های جهان، از محصولاتی صادراتی برخوردار است که در انحصار این کشور قرار گرفته است. خرمای ایران در بین کشور های جهان در رتبه تولید و کیفیت تولید، در رده دوم قرار گرفته است.
صادرات خرمای ایران به چه کشور هایی انجام می شود؟
همانطور که در بالا گفته شد کشور ایران بعد از کشور مصر دومین تولید کننده خرما در جهان می باشد. با توجه به میزان تولید این کشور، قابلیت صادرات محصول خرما به اغلب کشور های جهان میسر است. صادر کنندگان و بازرگانان که در حیطه بازاریابی های بین المللی فعالیت دارند، تا حدودی از این قابلیت استفاده کرده و موجب ارز آوری قابل توجه ای برای کشور ایران شده اند. اما نادیده نباید گرفت که این محصول پتانسیل عرضه به تمام نقاط دنیا داراست.
صادرات خرما به عراق
کشور عراق یکی از کشور های درخواست کننده خرمای ایران است. این کشور با توجه به اینکه خود از تولید کنندگان خرما در جهان محسوب می شود، از خرمای ایران نیز استفاده می نماید. که این موضوع می تواند بیانگر تولید انبوه خرمای ایران و همچنین کیفیت بالای خرما ایران باشد.
بیشترین واردات کشور عراق از خرمای ایران می توان به ارقام خرمای زاهدی، خرمای مضافتی، خرمای کبکاب اشاره داشت.
صادرات خرما به عمان
عمان یکی از کشور هایی است که در چند سال اخیر یکی مشتریان بسیار خوب محصولات کشور ایران است. این کشور که از ظرفیت های تره بار و خشکبار ایران بخوبی استفاده کرده و سالانه چندین هزار تن از محصولات ایران را به کشور خود وارد می نماید.
رشد قابل توجه صادرات خرما به عمان موجب شده است تا تجار در زمینه بازاریابی در این کشور نیز فعالیت نمایند. این موضوع می تواند راه های جدید و گسترده تری در خصوص صادرات کالا از کشور ایران و کشور عمان باز کند.
صادرات خرما به پاکستان
یکی از مشتریان قدیمی خرمای ایران، کشور پاکستان است. این کشور سالانه چندین هزار تن از خرمای ایران را وارد می نماید. کشور پاکستان هرساله در فصل برداشت محصول، زمینه خرید از ایران را فراهم نموده و سپس توسط تجار مستقیم و واسطه خرید های عمده خود را ثبت سفارش می نمایند.
یکی از خرما های مورد علاقه این کشور، خرمای زاهدی تولید شده در ایران است. خرمای زاهدی از مناطق خرما خیز استان فارس، استان بوشهر و استان هرمزگان مورد تهیه قرار می دهند.
صادرات خرما به استرالیا
کشور استرالیا یکی از کشور های هدف جهت صادرات خرمای ایران است. این کشور وارد کننده خرما های لوکس و درجه یک می باشد. ارقام خرمای ایرانی پس از بسته بندی های شکیل و تاییده ارگان های لازم، به این کشور ارسال می گردند.
کشور توسعه یافته استرالیا از واردکنندگان بزرگ خرما در جهان محسوب می شوند. در حال حاضر محصولات خرمای کشور های امارات و عربستان بیشترین سهم از این بازار دارا هستند. می توان در آینده ای نزدیک با تلاش و مداومت در جهت بازاریابی و صادرات، ارقام خرمای ایرانی نیز در این کشور توسعه بخشید.
صادرات خرما از ایران به ترکیه
صادرات خرما از کشور ایران به کشور ترکیه نیز در برخی از ارقام انجام می شود. سهم واردات خرمای مضافتی ایران و خرمای زاهدی ایران به کشور ترکیه بیشتر از ارقام دیگر خرما می باشد. ارقام خرمای ایرانی که به کشور ترکیه صادر می شوند، اغلب در ماه مبارک رمضان بوده است.
کشور هایی که بغیر از کشور ایران به ترکیه خرما را صادرات می کنند، می توان به کشور های فلسطین، عربستان و تونس اشاره داشت.
صادرات خرما به ارمنستان
با توجه به تولید انبوه و با کیفیت خرمای ایران، ارمنستان از جمله کشور هایی است که خرمای ایران را در حجم وسیع وارد می کند. این کشور یکی از کشور های هدف خرمای ایران است که قابلیت توسعه فعالیت در آن نیز بخوبی قابل انجام می باشد.
صادرات خرما به آلمان
کشور آلمان از مشتریان برخی از محصولات طبیعی کشور ایران است. آلمان حجم قابل توجهی از محصولات طبیعی ایران مانند خرما، زعفران، برخی تره بار ها مانند هندوانه و همچنین محصول پسته وارد می کند. این کشور از میان ارقام خرمای ایرانی، اغلبا درخواست خرمای مضافتی ایران دارد.
کشور آلمان در محصولات سبزیجات خشک، حبوبات و برخی از داروهای گیاهی ایران نیز وارده کننده می باشد.
صادرات خرما به کانادا
کشور کانادا مانند دیگر کشور های اروپایی، از درخواست کنندگان خرما ایران است. ارقام متعددی از خرما ایران به این کشور صادرات می شود که می توان به خرمای مضافتی، خرمای زاهدی، خرمای پیارم اشاره داشت.
کشور های وارد کننده خرمای ایرانی بصورت مختصر در این مقاله شرح داده شد. اما کشور های دیگری نیز هستند که وارد کننده خرما از ایران می باشند. کشور های حوزه خلیج فارس، کشور هند، کشور روسیه و کشور افغانستان از مشتریان دیگر خرمای ایران هستند.
ارقام خرمای صادراتی
خرمای ایرانی اغلب به کشور های خارجی صادرات می شوند. ارقام خرما در ایران بسیار متعدد و متوع هستند اما بصورت کلی برخی از ارقام مانند خرمای زاهدی درجه یک، خرمای شاهانی درجه یک، خرمای مضافتی و خرمای پیارم درجه یک در حجم های انبوه به کشور های دیگر صادرات می شوند.
بسته بندی های صادراتی هر کدام از ارقام نسبت به نوع خشک بودن یا نرم بودن خرما متفاوت بوده و هر کدام از آنها در بسته های مخصوص خود قرار می گیرند. برای مثال خرمای مضافتی غالبا در بسته های کارتنی کوچک و خرمای زاهدی در کارتن های ده کیلویی بزرگ و خرمای شاهانی در بسته های فشرده سه کیلوگرمی بسته بندی می شوند.
بازرگانان، تجار، صادر کنندگان و افرادی که قصد در صادرات ارقام خرمای ایرانی دارند می توانند از طریق این مرکز در بخش ارتباط با ما مشاوران ارتباط گرفته و همواره در خصوص صادرات ارقام خرما و تامین آنها مشورت نمایند.