درخت نخل در چه شرایطی پرورش پیدا می کند؟ نحوه کشت درختان نخل چگونه است؟
کشت درختان نخل به عوامل مختلفی بستگی دارد که از مهمترین عوامل کشت درخت نخل می توان به عوامل طبیعی و عوامل بشری اشاره کرد.
عوامل طبیعی در کشت درخت نخل
در کشت درختان نخل برخی از عوامل طبیعی بسیار موثرند که در اینجا می توان به عواملی از قبیل طول و عرض جغرافیایی، سطح زمین، خاک و آب اشاره داشت.
- طول و عرض جغرافیایی درختان نخل
مناطق ۲۹ تا ۳۴ درجه عرض جغرافیایی بهترین منطقه برای کشت درخت خرما بوده و خط عرضی ۳۴٫۳ درجه شمالی تقریبا حد نهایی شمالی خط استوا برای کشت درخت خرما و ثمر دادن آن بطور طبیعی بسیار مناسب است. از این حد به بالا در کره زمین نخل را برای تزئین می کارند.
- سطح زمین برای کشت درخت نخل
زمین های مسطح که آب به آنها خوب برسد و حدود ۵۰۰ متر از سطح دریا ارتفاع داشته باشد، بهترین نوع زمین است. اما در زمین های شنی و بیابانی هم اگر آب به درخت نخل برسد رشد می کند. و همچنین وزش باد برای درخت خرما مناسب می باشد.
- خاک درخت خرما
خاک درخت خرما نسبت به شوری زمین در مقایسه با درختان دیگر مقاومت بیشتری دارد و اگر آب باشد، نخل تقریبا در هر زمین رشد و نمو می نماید.
- آب درخت خرما
درختان نخل از دسته درختان مقاوم محسوب می شوند. آب رسانی به درختان خرما هر چه بیشتر باشد، بیشتر و بهتر محصول می دهند. اما با وجود این مهم، تحمل نخل در مقابل بی آبی بیش از درختان دیگر است.
عوامل بشری در کشت درختان نخل
انواع کود های حیوانی (کود گاوی، کود گوسفندی و ..) و کود های زباله ای (کمپوست) که از زباله های شهری به دست می آید و نیز کود شیمیایی برای درخت خرما مناسب است و بهترین زمان کود دهی درختان خرما در فصل پائیز است.
درخت نخل در فواصل کود دهی دو نوبت چهار ساله و پنج ساله صورت می گیرد. نحوه کود دادن بدین صورت است که در اطراف درختان خرما را گودالی به قطر سه الی چهار متر، طوری حفر می کنند که هر چه از درخت دور تر باشد عمیق تر می گردد. بطوری که در نزدیک محیط دایره نیم متر گود گردد. کود را در این زمین گودی ریخته و شخم زده و آب می دهند.